GOOD IDEAS!

Μπίρα από τον τόπο σου. 3 μικρές βολιώτικες ζυθοποιίες, που θα λατρέψετε!

Είμαστε σίγουροι ότι δεν σάς διαφεύγουν! Ειδικά, οι κάτοικοι του Βόλου, τις έχουν πρώτες στις προτιμήσεις τους τόσο στις εξόδους τους, όσο και για οικιακή χρήση. Τρεις βολιώτικες ζυθοποιίες, που αν είχαν τη δυνατότητα παγκόσμιας παραγωγής θα έβαζαν τα γυαλιά στους κολοσσούς του είδους.

14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

              


   The idea

Στη Θεσσαλία, με πρωτεργάτη το Βόλο, γίνεται μία σημαντική προσπάθεια στο χώρο της μικροζυθοποιίας. Με συνταγή επιτυχίας το ανυπέρβλητο σε ποιότητα θεσσαλικό κριθάρι, οι μικροζυθοποιοί, επιχειρούν να κερδίσουν σε πρώτη φάση τους τοπικούς καταναλωτές μπύρας και όπως δείχνουν τα πράγματα το πετυχαίνουν, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ευνοϊκή η εποχή για επιχειρηματικότητα στη χώρα, ιδιαίτερα όταν απευθύνεσαι στο εγχώριο καταναλωτικό κοινό.

Σας παρουσιάζουμε 3 βολιώτικες ζυθοποιίες, που τιμούν τον τόπο μας!

 

 

Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας
(Volos Brewery)

Ο Γιάννης Ρηγανέζης ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλίας, νιώθει περήφανος για το Χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό World Beer Idol, που διοργανώθηκε στην Τσεχία. Μία από τις μπίρες, που παράγει η Molotov, διακρίθηκε για την υψηλή ποιότητά της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
Ο Γιάννης, δούλευε για περισσότερα από 15 χρόνια, ως μηχανικός, σε ένα εργοστάσιο ελασματουργίας παλεύοντας με ατσάλι, φωτιά και νερό. Μετά τη δουλειά όταν όλοι οι άλλοι εργάτες έπιναν τσίπουρο, εκείνος έφτιαχνε μπύρα. «Ο χάλυβας και η μπύρα παρασκευάζονται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Έχετε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύετε τα υλικά για να φτιάξετε τη σούπα. Το μυστικό για μια καλή μπύρα και καλό ατσάλι είναι το πάθος».
Οι μπύρες τους είναι χειροποίητες με την παραδοσιακή διαδικασία. Χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα από την επιλογή των καλύτερων υλικών, διασφαλίζουν την υψηλότερη ποιότητα.

Οι ετικέτες: Empargo, Molotov, Papa Nero, Freddo Espresso

Info: Ναυπλίου 70, Βόλος | 2421306743 

 


 

Local streets
(μ-ζυθοποιία)

Η ιστορία για την ενασχόληση της οικογένειας Μαλαμούλη με την ζυθοποίηση, άρχισε 50 χρόνια πριν, όταν στο οικογενειακό κτήμα στην Κοκκίνα του Δήμου Ρήγα Φεραίου καλλιέργησε συμβολαιακά κριθάρι ζυθοποίησης. Στο Βέλγιο, την πατρίδα της ποιοτικής μπύρας, την τριετία 2012-2015 και με αφορμή την ύπαρξη ιδιόκτητου εστιατόριου στις Βρυξέλλες,  έγινε η μύηση στα μυστικά της ζυθοποίησης ποιοτικής μπύρας.
Το Homebrewing ή αλλιώς οικιακή ζυθοποίηση ήταν το επόμενο βήμα, που οδήγησε στην τελικά επαγγελματική ενασχόληση με τη δημιουργία craft ποιοτικής μπύρας.
Πλέον, από τον Απρίλιο του 2019 τέθηκε σε λειτουργία το σύγχρονο ζυθοποιείο τους, στον Βόλο, όπου και άρχισε η παραγωγή τριών βασικών ειδών μπύρας σε γυάλινες φιάλες και βαρέλια.
Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει την τοποθέτηση των προϊόντων της στην αθηναϊκή αγορά, ενώ στους στόχους της είναι η επέκταση και στη Θεσσαλονίκη. Είναι προσανατολισμένη προς την μαζική εστίαση και τους χώρους διασκέδασης όπως τα μπαρ και και τις κάβες.

Oι ετικέτες: Local Streets Pils, Local Streets Pale Ale, Local Streets Weiss, Breezy waves session IPA (σε συνεργασία με Flamingo Brews)

Info: Λαρίσης 154, Βόλος | 2421068788

 


 

Πλάστιγγα

Η ποτοποιία Παπαδιώτη, ιδρύθηκε στις αρχές του 1900 από τον παππού Γρηγόρη Παπαδιώτη, ο οποίος από την Εύβοια όπου ζούσε με την γυναίκα του, ήρθε στον Βόλο και ίδρυσε την ποτοποιία, έχοντας μάθει την τέχνη από τον πεθερό του, ο οποίος είχε ποτοποιία στην Ιθάκη. Έβγαζε λικέρ, κονιάκ και Ούζο. 
Ποτοποιός τρίτης γενιάς, λοιπόν, ο Γεώργιος Παπαδιώτης, συγκέντρωσε μια ομάδα νέων ανθρώπων κι έστησε μια μικροζυθοποιία στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Το όνομα προέκυψε από μια παλιά ιστορία «Τα παλιά χρόνια, στα ποτοποιία, πίνανε κιόλας. Όταν ερχόταν στο ποτοποιείο του πατέρα μου, ανεβαίνανε πρώτα πάνω στην πλάστιγγα και τους ζύγιζε. Στο τέλος, τους ξαναζύγιζε και τους έλεγε ότι θα πληρώσουν την διαφορά στο βάρος τους. Το κάνανε για πλάκα, όμως είχε καθιερωθεί κι έτσι βγήκε το όνομα της μπύρας» θυμάται ο Γιώργος.
Η παραγωγή γίνεται σε μικρή κλίμακα με υψηλά στάνταρντς στην γεύση και στην ποιότητα. Στόχος τους είναι να φέρουνε κι άλλο κόσμο πιο κοντά στην μπύρα και η πλάστιγγα να γέρνει στην πλευρά της γεύσης, της συνεχούς βελτίωσης και της διαρκούς αναζήτησης.
Η Ζυθοποιία Πλάστιγγα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Βόλου, πάνω στον πιο εμπορικό δρόμο την Ερμού, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους πεζούς να μπορούν να παρακολουθήσουν τη μαγική διαδικασία της ζυθοποίησης κάνοντας τον χώρο οικείο.

Οι ετικέτες: Dry Stout, Strong Ale, Urban Ale, Weiss

Info: Ερμού 64, Βόλος | 2421024402  

Αποτελέσματα στην ίδια κατηγορία >

              

Δείτε ακόμη